Известие

Collapse
No announcement yet.

Мига лампичката на копчето за климатика 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мига лампичката на копчето за климатика 156

От скоро имам Алфа 156, всеки път когато запаля започва да мига лампичката на копчето за климатика (снежинката) в продължение на 5-6 секунди и мисля че има фреон, защото духа студено
    Ако може да ми обясните защо свети?
    Не успях да намеря из другите теми специално за такъв проблем
    Alfa Romeo 156 1.9JTD 2000

последно,свети или мига.......
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Ако мига, значи има проблем (не ти работи климатика) и трябва да се ходи на майстор за диагностика. Ако свети постоянно, значи ти е на автоматичен режим климатика и се включва с зпалването на двигателя - има описано как се изключва този режим.
      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Виж дали ти показва външна температура на таблото.
        Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
        Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

А пък моят със запалването се включва винаги няма значение лято или зима и всеки път трябва да натискам проклетото копче за да го спра.Незнам как да го направя така че да не се включва сам (ако някой знае нека да каже)

Comment

Търсачката знае. Питай я !

Comment

Първоначално публикувано от r0sk0 Покажи съобщение
              А пък моят със запалването се включва винаги няма значение лято или зима и всеки път трябва да натискам проклетото копче за да го спра.Незнам как да го направя така че да не се включва сам (ако някой знае нека да каже)
              Има цяла тема за манипулацията която искаш да извършиш.Модовете ще те пратят да ползваш търсачката.
              sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Май наистина е за сервиз ... лампичката си мига и не ми показва външната температура...

Comment

Ами ето проблема , трябва да си смениш сензора в огледалото за обратно виждане (пасажерското)
                  156 sportvagon 1.9jtd

Comment

Всъщност май разбрах каде е проблема, наскоро ми откраднаха дясното огледало, а сензора за външната температура е на него това обяснява всичко

Comment

мм добре аз имам др личен въпрос.Моят климатик го исключих от авто режима,показва ми външна темп. на таблото ,като натисна копчето си свети постоянно но компресора не включва взех колата на скоро преди 2 месеца ,системата е изпразнена и няма грам фреон.аз си го обяснявам че от това не включва едно че е ниска външната темп. друго че няма фреон. ако имате др предположения моля да ги споделите.
                      Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от promiss Покажи съобщение
                        мм добре аз имам др личен въпрос.Моят климатик го исключих от авто режима,показва ми външна темп. на таблото ,като натисна копчето си свети постоянно но компресора не включва взех колата на скоро преди 2 месеца ,системата е изпразнена и няма грам фреон.аз си го обяснявам че от това не включва едно че е ниска външната темп. друго че няма фреон. ако имате др предположения моля да ги споделите.
                        Мисля , че сам си си отговорил. Когато няма наличност на хладилен агент в системата ( няма налягане ) няма как компресора ти да заработи , защото системата си има защита.
                        Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
                        Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

ако е от температурата, като цъкнеш копчето изобщо нищо не светва....
                          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от promiss Покажи съобщение
                            Директно ти отговарям, първо не ти включва от това че нямаш фреон (по спомен беше 650гр.) и второ компресора на климатика не включва под температура на околната среда от +5 градуса!
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                              Директно ти отговарям, първо не ти включва от това че нямаш фреон (по спомен беше 650гр.) и второ компресора на климатика не включва под температура на околната среда от +5 градуса!
                              ооооооооо включва включва
                              Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
                              Алфа 145 1,9 JTD - настояща

Comment

Working...
                              X